Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

„Национална лотария” прецаква късметлията от Ямбол с хитри уловки

Милионерът от Ямбол може да не успее да вземе полагащата му се печалба от 12 000 000 - падналия рекорден джакпот от Националната лотария. 61-годишният ерген чичо Митко излезе от анонимност след няколкодневна мистериозна неизвестност. Шофьорът на камион е ухилен и доволен, ама не знае какво ще прави с парите. Как и ще знае, като всъщност той няма да ги вземе, защото схемата и условията на играта не му позволяват. 

„Спечелил човечецът, но всъщност какво? – Имагинерни пари, които някой ще му ги върти 20 години, а за него... на час по лъжичка. Всяка година по 500 хил.?! – повече струва колата на г-н Шарлопов, който му се яви ката финансов съветник.“ Това написа в писмо да агенция „ПИК“ читателят М. Димитров. В него ясно се описват схемите на голямото прецакване "Национална лотария" и истината за това дали всъщност чичо Митко е милионер, или не съвсем. 

Авторът поставя и няколко резонни въпроса:

1. С какво право огласяват кой е печелившият, ако той не желае? По закон никой няма право да огласява източниците на доходи на частни физически и юридически лица освен ако не са разследвани за злоупотреби от специализираните органи, т. е. по тази пункт печелившият може да съди т. нар. „Национална лотария” за злоупотреба с информация.

2. Печалбата се изплаща 20 години?! Пита се какво става, ако за това време човекът, не дай, Боже, се спомине, „Лотарията /фирмата/” фалира, настъпят социални катаклизми, война, непочтени лица се намесят в схеми за натиск, измами, убият го целенасочено и пр. Ами ще загуби всичко човечецът, все едно не е печелил и по-добре да не беше, а някой ехидно ще се смее на гърба на „бедняка милионер”.

3. По какъв закон се изплаща само 1/24-та от спечеленото, а с останалата сума „Лотарията” си играе, както намери за добре години наред? Във всички нормални страни, ако печелившият си поиска цялата сума, му се удържат примерно 30% от печалбата и получава останалото. Всеки би предпочел да получи в случая реално 9 от тези 12 милиона и да разполага с тях, както намери за добре, а не да го залъгват с някакви пари, които щял да получи, след като си иде от този свят, още повече че печалбата не можело да се наследява.

4. Разсъждавайки логично, цялата схема на т. нар. „Национална лотария” работи единствено и само в интерес на бизнесмените, които са я създали! За милионите наивници, които всеки ден дават левчетата си да трият билетчета, всичко е само някаква илюзорна надежда. Непрекъснато се рекламират десетки нови и нови игри с обещания за 10 Х 500 хил., безкрайни милиони и пр., а да сте чули да са спечелени, след като било задължително да се обявяват?! С пренебрежимо малки изключения /2 или 3/ ни показват хора, ударили 5, 10, 15, 20 хил. лева, тук-там някой с по-голяма сума. Да са ви показали онзи, който е спечелил обещаваните в една от игрите 50 хил. за 10 или 20 години? Add a comment

Прочети още...

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

„Янтра Габрово“ - ОФК „Павликени“ 3:2

Три минути не достигнаха на отбора на ОФК „Павликени“ да спечели точка при гостуването на „Янтра Габрово“ в среща от 20-ия кръг на първенството в Северозападната „В“ аматьорска футболна група. Първите 20 минути на мача бяха равностойни, като гостите имаха възможност да поведат, но Светлин Стоянов от непосредствена близост стреля над вратата. Секунди по-късно „Янтра“ излезе напред с попадение на Мирослав Косев, който след самостоятелна акция стреля технично покрай вратаря за 1:0. В 31-вата минута Косев изработи и пряк свободен удар на удобна позиция пред границата на наказателното поле. Пламен Кожухаров изпълни добре фала и въпреки че Мирослав Киров успя да стигне до топката, тя все пак се оплете в мрежата му за 2:0.

Add a comment
Прочети още...

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

 

„Гражданска отговорност“ с дъх на лобизъм

 

 

В последните седмици, на фона на скандалите в съдебната система и бутафорни бомбени заплахи, тече тиха, но ожесточена битка за най-масовата застраховка в страната - „Гражданска отговорност“. Част от промените в Кодекса за застраховането бяха определени от няколко неправителствени организации като лобистки. Това доведе и до искането за оставка на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн.

Става въпрос за проблемния текст, който изисква задължителното обозначаване на застраховката със стикер, залепен на предното стъкло на автомобила. Това, което събуди недоволство, са освен чисто несъстоятелни в техническо отношение аргументи в полза на стикера, но и съмнения за облагодетелстване на бизнеса с печатането им, който възлиза на около 50-60 млн. лв. годишно.

"Запазването на стикера е лобистки текст. Няма логика да си купиш застраховката онлайн и да чакаш куриер да ти достави стикер. Няма друга логика за запазване на стикера, защото той отдавна е изчерпал своята роля като удостоверителен документ", обясни пред OFFNews Владимир Тодоров, председател Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Add a comment

Прочети още...

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

България празнува националния си празник. На днешния 3 март се навършват 137 години от Освобождението. На тази дата (19 февруари стар стил) през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор.

Според Санстефанския мирен договор освободена България е автономно, но зависимо от Империята трибутарно (плащащо данък) и васално княжество със свое народно правителство и войска. Площта му е над 170 000 кв. км. Пактът е подписан от руска страна от граф Н.П.Игнатиев и А.И.Нелидов, а от турска - от Савфет паша и Садулах бей. Границите на княжеството обхващат Северна България,Тракия (без Одринско) и Македония (без Солунската област и Халкидическия п-в). Тогавашното население на нашата страна наброява около над 4,5 млн. души.

Днес в цялата страна редица празненства, паради и инициативи ще отбележат знаковата дата. Заради тържествата, движението в центъра на столицата ще е силно затруднено. От 8 до 12, 30 районът около храм- паметника "Александър Невски" ще бъде отцепен. От 14 до 20 часа затворени за движение ще бъдат и бул. "Цар Освободител", между булевард "Васил Левски" и улица "Раковски" и районът около Народното събрание. През целия ден паркирането на площад Народно събрание, площад "Св. Александър Невски" и по улица "Оборище" между "Раковски" и булевард "Васил Левски" ще е забранено. 

За празника, Негово Светейшество патриарх Неофит ще отслужи панихида и Благодарствен молебен от 10 часа в храма „Св. Александър Невски”.

Add a comment

Прочети още...

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

По традиция, по време на Националния  пенсионерски събор-надпяване, в планинския туристически комплекс „Беклемето“, ще се проведе и Националната пчеларска среща „СЕВЕР – ЮГ“.

         Откриването  е на 22 август, събота, от 10.00ч. от кмета на Троян.

         Организатори на срещата са: Сдружение Пчеларско дружество „Майка“-Троян, Пчеларско дружество „Лавандула“ – гр.Карлово, Община Троян, Община Карлово, с медиен партньор вестник „Пчела и кошер“.

         Д-р Иванка Желязкова ще говори на тема „Медоносните продукти при индикацията за оценка  качеството на околната среда“.  Организиран е Дискусионен клуб  на общински и национални сдружения на пчеларите  производители на мед, с участието на председатели на общински дружества и членове.

         В срещата ще участват и производители на пчеларски инвентар, кошери, восъчни основи, лекарства за пчелите, пчелни майки, издатели на специализирана пчеларска литература и други  свързани с пчеларството дейности.

         Донка Михайлова – кмет на Община Троян е отправила покана към министъра на земеделието и храните проф. д.с.н. Димитър Греков да бъде гост на Националната пчеларска среща.

Add a comment

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Основният мотив е притеснението от грешки при попълването, без да е ясно защо не се остави на самите компании да удостоверяват верността на данните :)

Забрана за онлайн продажби на най-масовата застраховка "Гражданска отговорност" е подготвила Комисията за финансов надзор (КФН). Това става ясно от проект на Кодекса за застраховането (КЗ), публикуван за обществена консултация в сайта на надзора. Мотивите на регулатора са възможността да се направят грешки при попълването на данните, заради което застрахователите да отказват плащане. От разговори с представители на сектора стана ясно, че идеята за забрана на онлайн продажбите на "Гражданска отговорност" е на КФН, като повечето застрахователни компании и част от брокерите са твърдо против. Те виждат лобизъм на посредници, които нямат системи за дистанционни продажби и не искат да инвестират в такива, но се страхуват да изгубят бизнеса си заради новите технологии.

В офлайн света

Забраната вероятно ще е прецедент в ЕС и изобщо в развитите държави – застрахователите и брокерите, до които се допитахме, не успяха да се сетят за подобно ограничение в друга държава. Напротив – впечатленията им са, че на много места се насърчават именно онлайн продажбите на застраховки, за да се улеснят потребителите. В дългосрочен план това има и добър финансов ефект – макар да се налага инвестиция в софтуер, след време тя се изплаща, защото се спестява от разходи за физически лица – посредници, офиси и др.

"В Европа застраховка като "Гражданска отговорност" масово се прави по интернет", коментира Пламен Ялъмов, изпълнителен директор на "Алианц България". Той отбеляза, че по целия свят полици се продават онлайн, само в България се налага изкуствено ограничение. Ялъмов каза, че някои видове застраховки са много подходящи за продажби от разстояние и сред тях са такива като "Автокаско", "Гражданска отговорност".

"Ние не можем да ходим на работа с каруца и кон в XXI век", направи сравнение директорът на "Алианц България". Според него е безсмислено да карат клиентите да идват до офиса, след като могат да му продават онлайн полица. Засега "Алианц" няма развита система за интернет продажби, но от компанията смятат, че те трябва да се развиват и да им се помага.

До редакционното приключване на броя от "Капитал Daily" не успяхме да се свържем с председателя на Асоциацията на българските застрахователи Данчо Данчев за коментар. Данчев участва в работната група по кодекса заедно с експерти от КФН. Приемането на новия нормативен акт се налага основно заради директивата "Платежоспособност 2", която слага нови изисквания за капитал и резерви.

Да не изпаднем в грешка

Забраната на КФН е изрично за "Гражданска отговорност" и тя е заложена в чл. 322 в проекта за нов КЗ. Според нея продажби от разстояние не може да има нито от застраховател, нито от посредник. Само няколко реда преди това проектът детайлно урежда продажбите на полици по интернет, после следва забраната за "Гражданска отговорност". В отговор на въпроса защо се налага подобно ограничение от КФН отговориха, че при сключването от разстояние данните се попълват от клиента без възможност за сверяването им от застрахователя или негов посредник, което може да предизвика проблеми.

"Попълването на грешни данни за моторното превозно средство от застраховащия би могло да се използва като основание за поставяне под съмнение на предмета на договора и неговата валидност впоследствие, при евентуално настъпване на застрахователното събитие, и да доведе до неговото унищожаване", се казва в отговорите на КФН до "Капитал Daily". Според надзора грешки в изписването на номера на рамата са чести, но ако застраховката се сключва присъствено, отговорност носи посредникът или застрахователят. Не е ясно обаче какво пречи този режим да се запази, като се остави на самите компании да преценят как да удостоверяват истинността на подадената информация - като изискват сканирани копия на талон, проверяват в собствената си система за стари клиенти, да им се осигури възможност за справки в системата на КАТ и т.н.

От КФН са насочили забраната си само към "Гражданска отговорност" заради нейната обществена значимост – в случаите на катастрофи тя покрива щетите за пострадали трети лица. Притесненията на надзора са, че при сгрешени полици ще плаща Гаранционният фонд, който покрива щети от незастраховани автомобили.(Т.Е.-НА БЪЛГАРСКИ :КОЙТО НЕ ПЛАЩА ЗАСТРАХОВКА Г.О. - Г.Ф. ПОКРИВА ЩЕТИТЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ,А КОЙТО ПЛАЩА Г.О., ПЛАЩА С 10ЛВ.ГОРНИЦА ЗАСТРАХОВКА,ЗА ДА МОЖЕ ФОНДА ДА ПЛАТИ ОТ ТЕЗИ ,КОИТО НЕ ПЛАЩАТ :) Фондът после търси парите си от собствениците на колите и ала-бала  досега всичките твърдения на ръководството са, че в него има достатъчно пари и няма опасност да изпадне в неплатежоспособност.

Според отговорите на надзора има много проблемни полици, които са прекратени преди крайния срок, но те се водят валидни. От КФН определят "липсата на сигурност в действителността на договорите" като "обществено неприемлива". Макар да посочват случаи на невалидни полици, брокери и застрахователи не успяха да се сетят за случай, когато поради грешни данни е отказвано обезщетение, поне при техни клиенти. "Всеки може да сбърка. Но има схеми за контрол на грешките", коментира Румен Стайков, управител на "Брокер инс".

Управителят на друг брокер призна, че мнението им не е взето предвид при писането на проекта, но не би искал да коментира забраната, защото се притеснява от конфликт с КФН.

Само на хипотеза

Стайков смята, че онлайн застраховането, което и техният брокер предлага, е начин да се развие пазарът като цяло. Според него никой не може да откаже обезщетение заради грешка в номера на рамата например – дори да се стигне до съд, е ясно, че става въпрос за същата кола, с регистрационен номер и собственик, по които да се идентифицира. От "Брокер инс" нямат информация за такива откази от плащане, от "Алианц България" също споделиха, че не знаят за подобни случаи. Стайков посочи, че данни могат да се сбъркат и от застрахователя или брокера. "Към момента онлайн застраховането е много слабо развито в България. Но това е бъдещето", каза още той.

Add a comment
Прочети още...

Кой е онлайн 

В момента има 53  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
512
Статии
131
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Времето в Павликени

Partly Cloudy

7°C

Павликени

Partly Cloudy

Humidity: 76%

Wind: 19.31 km/h

  • 24 Mar 2016

    Rain 8°C 3°C

  • 25 Mar 2016

    Showers 8°C 1°C

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top