Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

×

Внимание

Грешка при зареждането на XML файла

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

            Безумието по време на Черния петък може все още да не е обхванало напълно България, но е добре да знаем какво се случва всяка година в щатите – държавата, която основава този ден на намаления и да внимаваме това да не се пренесе и у нас.Преди да си мислите, че идва "Черен петък" за пазаруване, трябва да се уверите, че имате достатъчно голям бюджет, за да не бъдете разочаровани по-късно, че сте нямали пари, за да си купите всичко, което искате. Така че се подгответе да бъдете нападнати от предлаганите оферти за електроника и домакински уреди, но също така и дрехи. Всъщност, можете да намерите отстъпки за всеки продукт на пазара, а може би и някои, които не сте се замисляли. Магазините имат стотици, ако не хиляди възможности за вас, но не означава, че ще трябва да купувате продукти, които не ви трябват и да харчите излишни пари. Малко внимание не боли, но възможностите може да са едни от най-големите.Основните търговци на дребно са магазините за електроника. В действителност, EMAG е първият магазин, който донесе този обичай в България и сега предлагат стотици хиляди сделки за вас. Но други магазини също предлагат значителни отстъпки на купувачите. Много магазини също предлагат различни оферти на намаление, така че можете да получите и книги, дрехи и много други продукти (за кухнята, дом, градина, играчки) при по-ниски цени в сравнение с останалата част от годината.За щастие, онлайн пазара е доста развит у нас, така че при Черният петък, може дори да не се наложи да излизате от вас, и да спестите няколко стотин лева за продуктите, които желаете. Можете да поръчате от интернет и дори се препоръчва, тъй като ще получавате актуализации в реално време и ще проверите цената за един и същ продукт на няколко места, за да видите къде е по-евтино.

Ако обаче искате да отидете на разходка, големите вериги магазини също организират Черния петък. Carrefour, Auchan и всички останали вече са започнали да с намалението на цените на домакински уреди, като колкото повече наближава 18 ноември, броят ще се увеличи.

Дори и ако всички тези предложения изглеждат много привлекателни, добре е преди да решите да се възползвате от тях, да направи план да купувате само това, което ви трябва. Когато видите, че много от любимите ви продукти са евтини може да смятате, че трябва да ги вземете, но както всяка година има Черен петък, както и много други възможности за намаление, то ще трябва да бъдете търпеливи и да купувате само това, което е необходимо.

Add a comment

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

По традиция, по време на Националния  пенсионерски събор-надпяване, в планинския туристически комплекс „Беклемето“, ще се проведе и Националната пчеларска среща „СЕВЕР – ЮГ“.

         Откриването  е на 22 август, събота, от 10.00ч. от кмета на Троян.

         Организатори на срещата са: Сдружение Пчеларско дружество „Майка“-Троян, Пчеларско дружество „Лавандула“ – гр.Карлово, Община Троян, Община Карлово, с медиен партньор вестник „Пчела и кошер“.

         Д-р Иванка Желязкова ще говори на тема „Медоносните продукти при индикацията за оценка  качеството на околната среда“.  Организиран е Дискусионен клуб  на общински и национални сдружения на пчеларите  производители на мед, с участието на председатели на общински дружества и членове.

         В срещата ще участват и производители на пчеларски инвентар, кошери, восъчни основи, лекарства за пчелите, пчелни майки, издатели на специализирана пчеларска литература и други  свързани с пчеларството дейности.

         Донка Михайлова – кмет на Община Троян е отправила покана към министъра на земеделието и храните проф. д.с.н. Димитър Греков да бъде гост на Националната пчеларска среща.

Add a comment

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

„Национална лотария” прецаква късметлията от Ямбол с хитри уловки

Милионерът от Ямбол може да не успее да вземе полагащата му се печалба от 12 000 000 - падналия рекорден джакпот от Националната лотария. 61-годишният ерген чичо Митко излезе от анонимност след няколкодневна мистериозна неизвестност. Шофьорът на камион е ухилен и доволен, ама не знае какво ще прави с парите. Как и ще знае, като всъщност той няма да ги вземе, защото схемата и условията на играта не му позволяват. 

„Спечелил човечецът, но всъщност какво? – Имагинерни пари, които някой ще му ги върти 20 години, а за него... на час по лъжичка. Всяка година по 500 хил.?! – повече струва колата на г-н Шарлопов, който му се яви ката финансов съветник.“ Това написа в писмо да агенция „ПИК“ читателят М. Димитров. В него ясно се описват схемите на голямото прецакване "Национална лотария" и истината за това дали всъщност чичо Митко е милионер, или не съвсем. 

Авторът поставя и няколко резонни въпроса:

1. С какво право огласяват кой е печелившият, ако той не желае? По закон никой няма право да огласява източниците на доходи на частни физически и юридически лица освен ако не са разследвани за злоупотреби от специализираните органи, т. е. по тази пункт печелившият може да съди т. нар. „Национална лотария” за злоупотреба с информация.

2. Печалбата се изплаща 20 години?! Пита се какво става, ако за това време човекът, не дай, Боже, се спомине, „Лотарията /фирмата/” фалира, настъпят социални катаклизми, война, непочтени лица се намесят в схеми за натиск, измами, убият го целенасочено и пр. Ами ще загуби всичко човечецът, все едно не е печелил и по-добре да не беше, а някой ехидно ще се смее на гърба на „бедняка милионер”.

3. По какъв закон се изплаща само 1/24-та от спечеленото, а с останалата сума „Лотарията” си играе, както намери за добре години наред? Във всички нормални страни, ако печелившият си поиска цялата сума, му се удържат примерно 30% от печалбата и получава останалото. Всеки би предпочел да получи в случая реално 9 от тези 12 милиона и да разполага с тях, както намери за добре, а не да го залъгват с някакви пари, които щял да получи, след като си иде от този свят, още повече че печалбата не можело да се наследява.

4. Разсъждавайки логично, цялата схема на т. нар. „Национална лотария” работи единствено и само в интерес на бизнесмените, които са я създали! За милионите наивници, които всеки ден дават левчетата си да трият билетчета, всичко е само някаква илюзорна надежда. Непрекъснато се рекламират десетки нови и нови игри с обещания за 10 Х 500 хил., безкрайни милиони и пр., а да сте чули да са спечелени, след като било задължително да се обявяват?! С пренебрежимо малки изключения /2 или 3/ ни показват хора, ударили 5, 10, 15, 20 хил. лева, тук-там някой с по-голяма сума. Да са ви показали онзи, който е спечелил обещаваните в една от игрите 50 хил. за 10 или 20 години? Add a comment

Прочети още...

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

„Янтра Габрово“ - ОФК „Павликени“ 3:2

Три минути не достигнаха на отбора на ОФК „Павликени“ да спечели точка при гостуването на „Янтра Габрово“ в среща от 20-ия кръг на първенството в Северозападната „В“ аматьорска футболна група. Първите 20 минути на мача бяха равностойни, като гостите имаха възможност да поведат, но Светлин Стоянов от непосредствена близост стреля над вратата. Секунди по-късно „Янтра“ излезе напред с попадение на Мирослав Косев, който след самостоятелна акция стреля технично покрай вратаря за 1:0. В 31-вата минута Косев изработи и пряк свободен удар на удобна позиция пред границата на наказателното поле. Пламен Кожухаров изпълни добре фала и въпреки че Мирослав Киров успя да стигне до топката, тя все пак се оплете в мрежата му за 2:0.

Add a comment
Прочети още...

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

 

„Гражданска отговорност“ с дъх на лобизъм

 

 

В последните седмици, на фона на скандалите в съдебната система и бутафорни бомбени заплахи, тече тиха, но ожесточена битка за най-масовата застраховка в страната - „Гражданска отговорност“. Част от промените в Кодекса за застраховането бяха определени от няколко неправителствени организации като лобистки. Това доведе и до искането за оставка на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн.

Става въпрос за проблемния текст, който изисква задължителното обозначаване на застраховката със стикер, залепен на предното стъкло на автомобила. Това, което събуди недоволство, са освен чисто несъстоятелни в техническо отношение аргументи в полза на стикера, но и съмнения за облагодетелстване на бизнеса с печатането им, който възлиза на около 50-60 млн. лв. годишно.

"Запазването на стикера е лобистки текст. Няма логика да си купиш застраховката онлайн и да чакаш куриер да ти достави стикер. Няма друга логика за запазване на стикера, защото той отдавна е изчерпал своята роля като удостоверителен документ", обясни пред OFFNews Владимир Тодоров, председател Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Add a comment

Прочети още...

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

България празнува националния си празник. На днешния 3 март се навършват 137 години от Освобождението. На тази дата (19 февруари стар стил) през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор.

Според Санстефанския мирен договор освободена България е автономно, но зависимо от Империята трибутарно (плащащо данък) и васално княжество със свое народно правителство и войска. Площта му е над 170 000 кв. км. Пактът е подписан от руска страна от граф Н.П.Игнатиев и А.И.Нелидов, а от турска - от Савфет паша и Садулах бей. Границите на княжеството обхващат Северна България,Тракия (без Одринско) и Македония (без Солунската област и Халкидическия п-в). Тогавашното население на нашата страна наброява около над 4,5 млн. души.

Днес в цялата страна редица празненства, паради и инициативи ще отбележат знаковата дата. Заради тържествата, движението в центъра на столицата ще е силно затруднено. От 8 до 12, 30 районът около храм- паметника "Александър Невски" ще бъде отцепен. От 14 до 20 часа затворени за движение ще бъдат и бул. "Цар Освободител", между булевард "Васил Левски" и улица "Раковски" и районът около Народното събрание. През целия ден паркирането на площад Народно събрание, площад "Св. Александър Невски" и по улица "Оборище" между "Раковски" и булевард "Васил Левски" ще е забранено. 

За празника, Негово Светейшество патриарх Неофит ще отслужи панихида и Благодарствен молебен от 10 часа в храма „Св. Александър Невски”.

Add a comment

Прочети още...

Кой е онлайн 

В момента има 1299  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
599
Статии
136
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Времето в Павликени

Павликени

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top