Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов стана безспорен лидер в класацията на сайта Kmeta.bg в юлското издание на неговия конкурс със спечелени безапелационните 75,62 на сто от гласовете на читателите на сайта. Това доверие павликенският кмет получава след като в края на миналата година беше класиран на трето място в годишния конкурс на същия сайт, когато гласуваха 200 000 българи.
Инициативата на сайта kmetа.bg се наложи в последната година като опит за оценка и разпространение на постиженията на местната власт в различни сфери от нейната дейност. През юни темата беше “Земеделие”. Искахме да поощрим градоначалниците на населени места, които прилагат добри практики и иновации за развитието на земеделския сектор, съобщиха организаторите. В категорията на общини с над 20 хиляди жители най-много гласове събра кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, а във втората категория на конкурса – за общини, в които живеят по-малко от 20 хил. души, победител е кметът на Челопеч Алекси Кесяков, за когото са гласували 55,81 % от посетителите в сайта.


За мен е голяма чест да връча награда в конкурса “Кмет на месеца”, призна в словото си бившият аграрен министър и председател на Асоциацията на земеделските производители в България Венцислав Върбанов, който награди със статуетка Емануил Манолов. Може би общините останаха основните клетки в нашето общество и те печелят доверието на хората и символизират властта. Хубаво е да се забелязват усилията на кметовете – това е начин да се препредават добрите практики – отбеляза още Върбанов по време на церемонията за връчване на наградите в столичната галерия “Ракурси”. На тържеството присъства и председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светла Василева.
Секторът земеделие е от най-характерните за Павликени, прочути сме в цяла Европа с декоративната растителност, която отглеждат за износ и вътрешния пазар десетки фирми в нашия край. Хората на Павликени са свързани със земята и спазват традициите по нейното обработване, увери инж. Манолов. Земеделието е важно за Павликени, защото дава хляб на много хора – на младите , които изучават занаята в нашата ПГ по аграрни технологии “Ц. Церковски”, на работещите в аграрния сектор и Завода за производство на селскостопанска техника, а също и на научните работници в Опитната станция по соята и производителите и арендаторите – допълни още павликенският кмет. Приемам отличието като награда за целия екип, с който работя, каза още инж. Манолов.
Елка СПАСОВА, сн. Пресцентър Община Павликени

Кой е онлайн 

В момента има 218  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
650
Статии
142
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top