Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Желаещите да участват в някое от състезанията в рамките на ХХVІІ регионален Туристически празник – преглед на водния, пешеходния и велотуризма, могат да подадат своите заявки в Туристическо дружество „Росица“ – Павликени, съобщават организаторите. Заедно с павликенското туристическо дружество, което миналата година отбеляза своята 90-годишнина, по традиция за летния туристически празник край язовир „Ал. Стамболийски“ отговарят и община Павликени и БТС.

Прегледът на туристическите сръчности на участниците ще се проведе на 20, 21 и 22 юни на гребно-водната база на туристическо дружество „Росица“ на язовира. Ще се организират състезания по улов на риба, воден слалом в тихи води К-1 и К-2, юноши, девойки и ветерани. Освен колопоход от Павликени до язовира, ще има и състезания по майсторско управление на велосипед за младежи до 18 г. и за ветерани. Любителите на рибни изкушения могат да се включат в кулинарния конкурс за рибена чорба – със собствен инвентар и продукти. Участниците ще мерят сръчности и по построяването на туристическа палатка. Програмата включва още състезания по преплуване на язовира 800 м., а също и карнавално веселие в съботната вечер.

Всяка година водните празници, които нашето дружество организира през юни, се посрещат с голям интерес от стотици любители на туризма – сподели пред „Янтра ДНЕС“ дългогодишният председател на туристическо дружество „Росица“ Васил Василев. Павликенските туристи са едни от най-активните в цялата страна. Само през юни те имат освен по-малките изяви и две особено мащабни – водните празници край яз. „Ал. Стамболийски“ и участие на група от над 20 човека в международно изкачване на връх Руй в Сърбия. Целта ни е да възпитаме у младите хора трайна любов към природата и красивите места в България – заяви още Василев.

Кандидатите за участие във Водния туристически празник – преглед на туристическите умения и сръчности могат да се запишат на тел. 0888 015 280.

Елка СПАСОВА

Кой е онлайн 

В момента има 125  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
650
Статии
142
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top