Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ремонт с основна цел подобряване на енергийната ефективност за близо 160 000 лева беше направен на ЦДГ “Вяра, Надежда, Любов” в Павликени. Проектът беше финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие със средства от международен фонд “Козлодуй” в размер на близо 136 хиляди лева. С тях за около три месеца и половина в края на миналата година в детското заведение беше подменена остарялата дървена дограма с PVC, направена беше външна топлоизолация на сградата, саниране на покриви, подмяна на осветителните тела, монтаж на слънчеви колектори. Извън проекта община Павликени вложи в ремонта на детската градина още близо 25 хиляди лева от общинския бюджет, с които беше поставен ламинат във всички детски групи и беше направено цялостно вътрешно измазване на сградата.

Монтирана е и съвременна пожароизвестителна система според изискванията за противопожарната безопасност.
След ремонта в цялата сграда стана чувствително по-топло и хигиенично, пестим електроенергия, защото ползваме вода, затоплена от слънчевите колектори, радваме се на красив интериор – с радост съобщи директорката на детската градина Мариана Денчева. Новата придобивка ще ползват 110 малгучани от всички групи и 23 души персонал.
В четвъртък тържествено беше открита обновената детска градина. На празника присъстваха зам.областният управител Андрей Илиев, кметът на Oбщина Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет инж. Дончо Дончев, родители, граждани. Архимандрит Георгий отслужи водосвет и освети сградата. Кметът на Павликени инж. Манолов отчете, че ЦДГ “Вяра, Надежда, Любов” е четвъртият поред социален обект, саниран в Павликени за този управленчески мандат. Той обеща общината да отпусне още средства за детската градина, за да се положат и плочки върху терасите. От името на тримата депутати от Коалиция за България Петър Кънев, Мариана Бояджиева и Милка Христова на детската градина беше връчен преносим компютър. Възпитаници на детската градина, ученици от СОУ “Бачо Киро” и фолклорна формация “Павликяни” изнесоха художествена програма.
Елка СПАСОВА

Кой е онлайн 

В момента има 115  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
688
Статии
143
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top