Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Прокуратурата повдигна обвинение на гадател от павликенското село Върбовка за неплащане на патентен данък. В хода на разследването е установено, че 57-годишният Александър Чакъров, известен като Шериф Ходжа заради гледането на Коран, не е платил на общинската хазна патентен данък от 22 000 лева. Разследваният период е от 22 февруари 2009 г. до 31 октомври 2012 г. По непотвърдена информация Чакъров е попаднал в полезрението на Темида, натопен от недоволен клиент или от конкурент.


Дълги години Чакъров е бил санитар в областната болница във Велико Търново. Във Върбовка се прибрал, за да се грижи за обездвижения си син, пострадал при катастрофа, разказват съселяните му.
Гадателят е с криминални регистрации в полицейските анали за неправомерна сеч и за измама. В селото хората го знаят като тих и скромен човек, но с много борчове по местните магазини за храна, където основно пазарувал на вересия. Помагал си в издръжка на домакинството с гадаене и разваляне на магии. За услугите си вземал кой колкото реши да му остави. Благодарните клиенти, отървали се от магия и прокоба, давали на местния Шериф Ходжа по 5, 10 или 20 лева. Местните хора го бъркат със съименника му във Варна, който се прочу с развалянето на черна магия на примата на българската естрада.
За гадателската си дейност обаче Александър Чакъров не подал нужните по Закона за местните данъци и такси декларации и не си платил данъците в Павликени. След доклад на материалите по случая в прокуратурата, 57-годишният мъж е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение “подписка”.
Здравка МАСЛЯНКОВА

Кой е онлайн 

В момента има 115  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
650
Статии
142
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top