Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Не отговарят на истината твърденията, че областният управител не е защитил интересите на област Велико Търново, както и твърденията, че “най-много пари за нашия регион са отпуснати на общините Сухиндол и Павликени”, се казва в отговор на инж. Георги Рачев във връзка с изявленията на кмета на Златарица Пенчо Чанев. На пресконференцията миналата седмица той обвини губернатора в даване на приоритет на някои общини при отпускането на средствата по Програмата за развитие на регионите. “Сборът от парите за проекти на двете, визирани от вас общини, са по-малко в сравнение със средствата на други общини с кметове от други политически сили. Освен че твърдението ви не отговаря на истината и въвежда в заблуда обществеността, считам, че то е неколегиално по отношение на вашите колеги – кметовете на общините Сухиндол и Павликени”, аргументира се областният управител.


В отговора на инж. Рачев се посочва още, че в Областна администрация – Велико Търново, са постъпили 65 броя проекти/програми по смисъла на ПМС № 4/16.01.2014 г. от всичките 10 общини, попадащи в състава на област Велико Търново. Стойността на подадените проекти/програми възлиза на 91 832 487.04 лв. Губернаторът е предложил за оценка, приоритизиране и подбор на Междуведомствения съвет всички описани по-горе проекти/програми, предложени от органите на местното самоуправление и местната власт, включени в състава на областта.
“В подкрепа на това свое твърдение прилагам заверено копие на Вх. № 06-00-29/24.01.2014 г. на Министерство на финансите, под който областен управител е входирал в срок всички предложени проекти от общините”, се казва още в отговора до кмета на Златарица.
Инж. Георги Рачев посочва, че Пенчо Чанев може да се обърне към Министерството на финансите и да провери дали съществува писмо, подписано от Областния управител на област Велико Търново, за каквато и да е селекция или подбор на общините. Губернаторът пояснява, че апликационните форми на проектите са входирани в Министерство на финансите във формата и реда, по който са подредени от съответните общини, внесени в Областна администрация – Велико Търново.
Весела КЪНЧЕВА

Кой е онлайн 

В момента има 144  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
650
Статии
142
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top