Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

С пълно мнозинство общинските съветници в Павликени приеха бюджет 2014-а в четвъртък вечерта след час и половина дебати. Според основния общински финансов закон през т.г. община Павликени ще разполага с 13 163 512 лв.. Основните пера в приходната част са имуществени и други данъци в размер на 1,373 млн. лв., неданъчни приходи за около 2,5 млн. лв. и обща субсидия от държавния бюджет в размер на 6,129 млн. лв. За зимно поддържане на пътищата се отпускат малко над 67 хил. лв. Целевата субсидия за капиталовите разходи е в размер на 254 хил. лева. Има и субсидия за общинските пътища в размер на 274 хиляди лева. Преходният остатък от 2013 г. е в размер на 1 281 523 лева. Постъпления по линия на приватизацията се очакват в размер на 72 хиляди.


В разходната си част бюджетът на общината по традиция заделя най-много средства за сектор образование – над 5 млн. лева. Малко над 2 млн. лева ще струва издръжката на общите държавни служби. За здравеопазване са предвидени 440 000 лева, за социални грижи – близо 1,4 млн. лв., за благоустрояване – близо 2 млн.лв., за култура – почти 1 милион.
ОбС утвърди и небивала досега инвестиционна програма за годината в размер на 44 418 499 лева. От ЕС за 2014 г.Община Павликени очаква над 39,5 млн. лева финансиране по различни проекти към ОП “Развитие на човешките ресурси”, “Административен капацитет”, “Развитие на селските райони”, “Околна среда” и др.
По време на дебата общинските съветници не пропуснаха да изкажат благодарността си към кмета инж. Емануил Манолов и неговия екип за доказаната способност да привличат европари за развитието на общината. Тази година в Павликени ще стартира строителството на градската пречиствателна станция, комплект от социални заведения, десетки километри общински пътища, саниране на общинската болница, основен ремонт на стадиона и строителство на редица спортни съоръжения в Павликени и др.
В общинския бюджет не е забравен и спортът – за финансиране на ОФК “Павликени”, клубовете по селата, клубовете по волейбол, хандбал, водни спортове и лека атлетика, както и за ТД “Росица” и двата клуба по карате се отпускат общо близо 120 хиляди лева.
За пръв път т.г. в общинския бюджет се заделят 6000 лв. за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми по програма “Ин-витро”. Нови моменти в бюджета са и двата фонда за стимулиране на кметствата за работа по малки проекти до 5000 лв., както и за граждани, които се наемат сами да благоустроят тротоарите пред домовете си.

Кой е онлайн 

В момента има 102  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
650
Статии
142
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top