Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

ВТОС отмени постановление на прокуратурата за прекратяване на досъдебното производство за зверски побой, нанесен над 14-годишния Гечо Ганчев от Павликени. Магистратите са постановили делото да бъде върнато за доразследване.
Момчето било пребито през април м.г. след разправия с 31-годишния Иван С. от същия град. Мъжът заподозрял, че младежът поддържа връзка с 14-годишната му дъщеря Дочка.

Това се оказало сериозен проблем, тъй като Дочка била сгодена за представител на ромски клан от Левски и вече била “откупена”. Според роднини на Иван, връзката с Гечо развалила годежа и се наложило фамилията да върне платената “зестра” от 50 000 лв. Роднините на момчето обаче твърдят, че то само си е пишело с Дочка по скайп и между тях не е имало други отношения.
На 14 април Иван издебнал Гечо, докато младежът отивал до магазина. Засякъл му пътя с “БМВ” и уж невинно го помолил за телефон на някакъв чичо. Гечо казал, че номерът е в домашния компютър. Иван предложил да отидат да го видят и поканил младежа в колата. Според показанията на близките на Гечо, последвал зверски побой в самата кола. Иван потеглил към дома си и не спрял да млати младежа и да го души. Побоят продължил и в къщата, като младежът с огромни усилия успял да се изплъзне. По-късно се наложило да бъде приет в болница със спукан далак.
Прокуратурата започнала разследване, но след няколко месеца постановила досъдебното производство да се прекрати. Мотивът бил, че според разпитаните свидетели Иван само му бил няколко шамара, а Гечо се ударил в метален прът за простиране при опита си да избяга. До спукания далак се стигнало, понеже младежът, по думите на свидетелите, “прескачал огради, катерел се и тичал по покривите като нинджа”.
Първоначално съдът в Павликени, а после и Окръжен съд – В. Търново, постановили, че прокуратурата е приела едностранно тези показания, които в по-голямата си част идвали от роднини на Иван. Магистратите са посочили, че държавното обвинение не си е направило труда да провери наличието на въпросния метален прът, нито описаната траектория на движение на Гечо. Делото е върнато с инструкция да се изяснят подробно тези обстоятелства, включително и с провеждане на следствен експеримент. Съдът е постановил да се назначи комплексна съдебно-медицинска експертиза. Решението е окончателно.

Кой е онлайн 

В момента има 424  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
703
Статии
143
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top