Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

28-годишният Станчо Славчев пребил жена си заради 50 евро, тя го предала на властите в Германия

РОМСКИЯТ КЛАН СЛАВЧЕВИ ОТ ПАВЛИКЕНИ СЕ ОКАЗА ИЗВЕСТЕН В ЦЯЛА ЕВРОПА и дори там били учудени, че тези хора имат адреси у нас. Това пише в обвинителен акт срещу 28-годишния Станчо Славчев, който сега лежи в затвор в Щутгарт за над 110 джебчийски кражби и като водач на организирана група.
„...Тези хора са членове на една заселена в България ромска фамилия, която всъщност живее от плячката от кражбите, които извършват изпратените в цяла Европа членове на фамилията”, сочат материалите по делото срещу Славчев. Доказването на престъплението е било направено от прокуратурата в Щутгарт чрез подслушване на телефонни разговори между участниците в бандата. Немските власти обаче са успели да пратят в затвора този мъж благодарение на това, че го е предала жена му, която той редовно смазвал от бой.


ЕЛЕНКА БИЛА КУПЕНА ЗА 100 000 ЕВРО

КЛАНЪТ СЛАВЧЕВИ СЕ ПОДВИЗАВА ОТ ГОДИНИ В ЕВРОПА. Преди време у нас за Станчо била намерена младата булка Еленка Танева. Тя била откупена за 100 000 евро, които трябвало да заработи после от кражби в Европа. В подслушваните разговори се казвало, че за булката са били платени 100 златни монети и всяка жълтица била на стойност от 1000 евро. Така Еленка поела със съпруга си за Щутгарт. Вършела черната работа, той събирал парите. Станчо няма шофьорска книжка и заради това не можел да кара дори колата на бандата. Други оставяли крадлите на различни места в града, а той само броял парите, без да дава на жена си нито стотинка. Полицията в Германия е установила след няколкогодишна работа с хора под прикритие в бандата, че Еленка редовно е пребивана не само от мъжа си, но и от майка му. Изкараните пари пък се давали на старейшината на рода от мъжка страна. Така въпреки желанието на семейството на Еленка да се отърве от Славчеви, тя е била държана буквално в плен.
В СРЕДАТА НА 2011 Г. СЪПРУГЪТ УСТАНОВИЛ, ЧЕ ЕЛЕНКА Е ВЗЕЛА 50 ЕВРО ОТ ОТКРАДНАТИТЕ ЗА ДЕНЯ пари да си купи часовник. Той обаче не знаел и се вбесил. Наказал невестата с ритници и жесток бой и само трети лица я спасили от сигурна смърт. За да се спаси от терора, Еленка измислила схема и успяла да избяга при брат си Върбан Панов, който също бил в Щутгарт и част от джебчиите ни. Върбан прикрил сестра си, а тя предала Станчо на полицията. Естествено, Еленка също е осъдена заедно с още от джебчиите.
След бягството на жената – машина за пари, Славчев останал без доходи в Германия. Пренася се в Холандия, където в края на 2012 г. е арестуван по искане на немските власти. Дотогава колоритният нашенец не е бил осъждан. След няколко месеца е осъден и заедно с част от родата и все още е в затвора. На свобода в края на м.г. за добро поведение от Щутгарт бе пуснат само 53-годишният баща Йордан Славчев, който обаче бе търсен за други престъпления у нас.

СПЕЦОТРЯД ОТ НАД 20 РОМИ ИЗВЪРШВА НАД 110 КРАЖБИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ

В ДЖЕБЧИЙСКИЯ КЛАН ИМАЛО СТРОГА ЙЕРАРХИЯ И ПОДЧИНЕНИЕ по веригата. Спецотрядът заминал за Европа през 2010 г. и в него участвали над 20 души. Групата била разделена на звена. Станчо Славчев бил шеф на звено от един шофьор и две крадли, едната от които жена му. Те си намирали база - жилище, където се държали кротко и незабележимо и набелязвали стратегия за обир в различни населени места край някой голям град.
Звената се насочвали към големи търговски центрове, където дебнели жертви и задигали портфейлите им. Джебчийките веднага теглели парите от банковите карти на още нищо неподозиращите хора. После бързо ги давали на шефа в колата. За отрицателно време българската джебчийка се отървала от плячката и дори при подозрение властите нямали никакви доказателства. Освен това групировката и звената никога нямали постоянни адреси и се местели от град в град. Базите също сменяли постоянно. Не се забърквали в скандали, спазвали закона и заради това Станчо Славчев никога не сядал зад волана. Още преди години в Павликени той и близнакът му Илия бяха заловени с фалшиви дипломи за 8 клас, за да вземат шофьорски книжки. Българската полиция обаче провали намерението на братята и те не могат да са шофьори, защото нямат 8 клас.
Разкритите обири по делото срещу Станчо са за различни суми, които варират от 20 до 1000 евро. Бандата е обирала обикновено жени и на големи празници в различни населени места на големи разстояния до базата – Щутгарт.
ЗА НЕМСКИТЕ ОБВИНИТЕЛИ КЛАНЪТ СЛАВЧЕВИ ОТ ПАВЛИКЕНИ пребивава само временно в България. Те обаче не са видели луксозните палати, които ромите вдигат у нас от джебчийство в Европа. И това не се отнася само за Павликени. Прочути са палатите в Левски и Лясковец. Да не говорим за возилата, с които джебчиите мачкат самочувствието на бедния българин, който едва свързва двата края и също е обект на джебчийски набези по всяко време и на всяко място.

Источник

Кой е онлайн 

В момента има 258  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
650
Статии
142
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top