Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Атрактивни експозиции ще бъдат отворени за безплатни посещения

МУЛТИМЕДИЙНИЯТ ЦЕНТЪР „ЦАРЕВГРАД ТЪРНОВ“ И ДВАТА МУЗЕЯ – „ВЪЗРАЖДАНЕ И УЧРЕДИТЕЛНО СЪБРАНИЕ“ И „САРАФКИНА КЪЩА“, ЩЕ БЪДАТ ОТВОРЕНИ ЗА БЕЗПЛАТНИ ПОСЕЩЕНИЯ В ТРАДИЦИОННАТА ВЕЧЕ НОЩ НА МУЗЕИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Регионалният исторически музей участва в европейската инициатива за тринадесети път.

Трите атрактивни експозиции ще бъдат отворени безплатно от 18,00 часа на 20 май 2017 г. до 01,00 часа на 21 май 2017 г. Във възрожденската „Сарафкина къща“ в съботната вечер ще звучат изпълнения на деца от музикалната школа на Младежки дом – Велико Търново.

Европейската Нощ на музеите и галериите се организира за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата. За няколко години инициативата се разпространява успешно в цяла Европа.

ИСТОРИЯТА И РАЗНОВИДНОСТИТЕ НА НАЙ-ЕМБЛЕМАТИЧНИЯ БЪЛГАРСКИ ТАНЦ ХОРО И ВРЪЗКАТА МУ С НАРОДА представя в атрактивна изложба и филм Историческият музей в Горна Оряховица. Цялата нощ е наречена „Хорото и хората“. Експозицията съдържа рисунки на ученици от ОУ „Иван Вазов”, които показват народните танци през своите очи. Ще бъде презентиран и специално подготвеният от музейните специалисти научно-популярен филм „Хорото и хората”.

В Европейската нощ на музеите ще бъдат представени различните етнографски области на България. Помощници в това своеобразно пътуване във времето и пространството ще бъдат танцьорите от НЧ „Братя Грънчарови – 2002” и оркестрите „Оникс” и „Хипократ”. С помощта на хореографи всеки желаещ ще може да опита да поиграе или просто да се хване на хорото. Организаторите са предвидили и поощрителни награди за най-активните участници и посетителите, облечени в народни носии и аксесоари. В тази нощ горнооряховският музей ще работи до 01.00 часа след полунощ, като входът е безплатен.

В ИНИЦИАТИВАТА „НОЩ НА МУЗЕИТЕ“ УЧАСТВА И ИСТОРИЧЕСКИЯТ МУЗЕЙ В ПАВЛИКЕНИ. На 20 май от 17:30 ч. в залите на музея ще бъде открита съвместна изложба „Детство мое“ с материали от фондовете на Регионалния исторически музей в Шумен и на Историческия музей в Павликени. В нея ще бъдат експонирани детски играчки и дрешки от ХХ в.

В Нощта на музеите ще участват артисти, музиканти и танцьори от СУ „Бачо Киро“, ОУ „Св. Климент Охридски“, детските градини „Слънце“ и „Вяра, надежда и любов“, както и Детски фолклорен танцов състав „Люти чушлета“. Вратите на Исторически музей – Павликени, ще бъдат отворени до 01:00 часа след полунощ. Входът е свободен.

Кой е онлайн 

В момента има 337  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
703
Статии
143
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top