Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Министър Лиляна Павлова представи за пръв път новото трасе, което ще минава на 15 км от В. Търново

ДВЕ МАГИСТРАЛИ ЩЕ СЕ ПРЕСИЧАТ НА ГОЛЯМ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ, РАЗПОЛОЖЕН НАД РЕКА РОСИЦА КРАЙ ПОЛИКРАИЩЕ. ОТ ТУК ОКОНЧАТЕЛНО ВЕЧЕ Е ПРИЕТО ДА МИНАВА ТРАСЕТО НА НОВАТА АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС”, както и магистралният път от Русе за Велико Търново, обяви вчера в болярския град министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Първоначално бе утвърден вариант пътят да заобиколи старата столица и да мине на около 30 км северно от областния център. След серия от възражения на кметове на 8 общини, начело с Даниел Панов и колегата му от Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, обаче бе решено магистралата да мине максимално близо до двата града.
„Вече е решено и е окончателно, трасето е преправено, за да не се пречи на туризма и развитието на железопътния транспорт и летището. Новото трасе няма да коства оскъпяване”, каза Павлова и допълни, че през лятото започва строителството на нов 60-километров участък от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч. В нашата област магистралата ще навлиза в района на павликенското село Върбовка и ще слиза край Михалци, ще преминава край Лесичери, Дичин, Водолей и ще достига до Поликраище, след което ще отива в посока Сушица и Горски Сеновец и ще отвежда към Белокопитово и Шумен.
Икономиите заради новия проект на „Хемус” идват от отпадналото строителство на два пътни възела. Решено е вместо тях да се изгради един голям до Поликраище. Паралелно с магистралата между София и Варна ще се прави и втора - от Русе до Велико Търново. Правителството вече е дало 4 млн. за проектирането й, а самият път ще струва 870 млн. лв.
Рамо за преместване на трасето, което спасява региона от упадък, какъвто ни вещаеха множество експерти урбанисти, е ударил и народният представител Цветан Цветанов. Бившият вицепремиер и вътрешен министър също участва във вчерашния брифинг на Лиляна Павлова.
„Настоявахме категорично пътят да се разположи на 14 - 15 километра от Велико Търново, между Самоводене и Поликраище. Така хем е близо, хем не е в чертите на града, което е доста опасно. Мотивите ни бяха сериозни и затова са приети. Първо, тук е разположено международното летище, както и вторият в страната железопътен възел. При нас се пресичат и няколко главни пътя, а не на последно място, градът е културна столица и важен туристически и университетски център”, обясни градоначалникът Панов. Три правителства променяха маршрута на магистралата, като основната заслуга за това е на бившия силов министър Румен Петков, който наложи тя да минава през родния му град Плевен, а при нас да навлиза северно от Павликени, от района на Левски и Летница, щеше да върви край Бутово, Недан, около Дъскот, да преминава между Горна Липница и Патреш, Долна Липница, да влиза в съседната община Полски Тръмбеш в близост до Полски Сеновец, Петко Каравелово, Обединение и да навлиза в Стражишко в близост до Паисий и Камен. След което да тръгва в посока Славяново, Дралфа, Шумен и да стига до Варна. Тези трасета са фиксирани в оценката за въздействие на околната среда, която се прави при реализирането на проекта. Заради промяната обаче няма да се наложи съществено препроектиране и изготвяне на нова оценка.


ДАВАТ ПАРИ И ЗА УЛ. „МАГИСТРАЛНА” И ДВАТА МОСТА

Министър Лиляна Павлова потвърди и осигуряването на средства от държавния бюджет за тотален ремонт на цялата улица „Магистрална”, която е в чертите на Велико Търново и по нея се движи националният трафик. Отсечката, която е в лошо състояние, ще бъде рехабилитирана. Средства се отделят и за дъговия мост на Южния пътен възел, който е в дупки, както и за амортизирания и с нарушена цялост мост край хлебозавода. Обмисля се и изграждането на надлез пред „Практикер”, тъй като в момента хиляди пресичат главния път сред потока автомобили с риск за живота си.

Кой е онлайн 

В момента има 158  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
688
Статии
143
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top