Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Очакваното стана факт- след като четири години депутатите не вдигаха заплатите си, сега народните представители решиха, че времето за спестяване е отминало. Така новата заплата става 2550 лева на месец - колкото три средни работни заплати в страната, предаде bTV.

Увеличението реално е от 354 лева. За сравнение от 1 юли пенсиите се увеличават с 4-5 лева. По 350 лв. отгоре за всеки депутат означава общо 84 000 лв. на месец в повече или над милион годишно от бюджета само за заплати на парламентаристите, посочи депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

 

От 2010 година насам, всеки януари пленарната зала гласува заплатите на депутатите да бъдат замразени на ниво от 2196 лв. Това означава да не бъдат индексирани, както е по закон, и да отговарят на три средни заплати за страната.

От БСП не намират причини да продължат практиката на замразяване. „Мисля че не е необходимо, защото тенденцията е да се размразяват доходите и да се повишават. Защо депутатите да са изключение”, попита народният представител от Коалиция за България Румен Гечев. Гечев беше министър на икономическото развитие по времето на Жан Виденов.

Депутати от ДПС също не виждат причина доходите им да не бъдат актуализирани. Според зам.-председателя на партията Йордан Цонев заплатите не трябва да се замразяват. „Ние не работим ли, какво? Депутатските заплати не се увеличават по презумпция, а ако се увеличават доходите на хората. ако средната заплата се увеличава, защо? Може би ви се струва, че мързелуваме? Аз лично работя по 12 часа”, заяви той.

Ако се вдигнат заплатите на депутатите, това ще доведе и до увеличаване на разходите за още няколко институции, където доходите на служителите се изчисляват на база на депутатското възнаграждение.

 

Кой е онлайн 

В момента има 181  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
650
Статии
142
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top