Обяви за Павликени

Новини и обяви от региона

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Национална агенция за приходите (НАП) актуализира платформата за подписване на документи и данни по ЗДДС с цел безпроблемна работа с актуалните версии на всички популярни уеб браузъри - Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome и Mozilla Firefox. Актуализацията се отнася за всички документи и данни, подавани по електронен път в НАП по реда на ЗДДС и изисква наличие на Java, версия 7 или по-висока, съобщават от приходната агенция. 

Електронните услуги със свободен достъп позволяват на потребителите да проверят здравноосигурителния си статус, да плащат данъци и осигуровки, да направят справка за лица, регистрирани по ЗЗДС, както и за лица, получили разрешение за прилагане на режим на касова отчетност на ДДС и да изтеглят данъчно-осигурителни документи.

Add a comment
Прочети още...

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

            Безумието по време на Черния петък може все още да не е обхванало напълно България, но е добре да знаем какво се случва всяка година в щатите – държавата, която основава този ден на намаления и да внимаваме това да не се пренесе и у нас.Преди да си мислите, че идва "Черен петък" за пазаруване, трябва да се уверите, че имате достатъчно голям бюджет, за да не бъдете разочаровани по-късно, че сте нямали пари, за да си купите всичко, което искате. Така че се подгответе да бъдете нападнати от предлаганите оферти за електроника и домакински уреди, но също така и дрехи. Всъщност, можете да намерите отстъпки за всеки продукт на пазара, а може би и някои, които не сте се замисляли. Магазините имат стотици, ако не хиляди възможности за вас, но не означава, че ще трябва да купувате продукти, които не ви трябват и да харчите излишни пари. Малко внимание не боли, но възможностите може да са едни от най-големите.Основните търговци на дребно са магазините за електроника. В действителност, EMAG е първият магазин, който донесе този обичай в България и сега предлагат стотици хиляди сделки за вас. Но други магазини също предлагат значителни отстъпки на купувачите. Много магазини също предлагат различни оферти на намаление, така че можете да получите и книги, дрехи и много други продукти (за кухнята, дом, градина, играчки) при по-ниски цени в сравнение с останалата част от годината.За щастие, онлайн пазара е доста развит у нас, така че при Черният петък, може дори да не се наложи да излизате от вас, и да спестите няколко стотин лева за продуктите, които желаете. Можете да поръчате от интернет и дори се препоръчва, тъй като ще получавате актуализации в реално време и ще проверите цената за един и същ продукт на няколко места, за да видите къде е по-евтино.

Ако обаче искате да отидете на разходка, големите вериги магазини също организират Черния петък. Carrefour, Auchan и всички останали вече са започнали да с намалението на цените на домакински уреди, като колкото повече наближава 18 ноември, броят ще се увеличи.

Дори и ако всички тези предложения изглеждат много привлекателни, добре е преди да решите да се възползвате от тях, да направи план да купувате само това, което ви трябва. Когато видите, че много от любимите ви продукти са евтини може да смятате, че трябва да ги вземете, но както всяка година има Черен петък, както и много други възможности за намаление, то ще трябва да бъдете търпеливи и да купувате само това, което е необходимо.

Add a comment

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

         4 бързи производства са започнати в РУ – Павликени, за съхранение на незаконно добита дървесина. При специализирана полицейска операция в четири частни имота в града са установени общо 52,8 куб. м дърва за огрев, незаконно добити от трети лица. По време на същата акция са проверени 38 граждани и 8 автомобила. Съставени са 4 акта и са наложени 8 глоби по фиш.

Add a comment

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

„Национална лотария” прецаква късметлията от Ямбол с хитри уловки

Милионерът от Ямбол може да не успее да вземе полагащата му се печалба от 12 000 000 - падналия рекорден джакпот от Националната лотария. 61-годишният ерген чичо Митко излезе от анонимност след няколкодневна мистериозна неизвестност. Шофьорът на камион е ухилен и доволен, ама не знае какво ще прави с парите. Как и ще знае, като всъщност той няма да ги вземе, защото схемата и условията на играта не му позволяват. 

„Спечелил човечецът, но всъщност какво? – Имагинерни пари, които някой ще му ги върти 20 години, а за него... на час по лъжичка. Всяка година по 500 хил.?! – повече струва колата на г-н Шарлопов, който му се яви ката финансов съветник.“ Това написа в писмо да агенция „ПИК“ читателят М. Димитров. В него ясно се описват схемите на голямото прецакване "Национална лотария" и истината за това дали всъщност чичо Митко е милионер, или не съвсем. 

Авторът поставя и няколко резонни въпроса:

1. С какво право огласяват кой е печелившият, ако той не желае? По закон никой няма право да огласява източниците на доходи на частни физически и юридически лица освен ако не са разследвани за злоупотреби от специализираните органи, т. е. по тази пункт печелившият може да съди т. нар. „Национална лотария” за злоупотреба с информация.

2. Печалбата се изплаща 20 години?! Пита се какво става, ако за това време човекът, не дай, Боже, се спомине, „Лотарията /фирмата/” фалира, настъпят социални катаклизми, война, непочтени лица се намесят в схеми за натиск, измами, убият го целенасочено и пр. Ами ще загуби всичко човечецът, все едно не е печелил и по-добре да не беше, а някой ехидно ще се смее на гърба на „бедняка милионер”.

3. По какъв закон се изплаща само 1/24-та от спечеленото, а с останалата сума „Лотарията” си играе, както намери за добре години наред? Във всички нормални страни, ако печелившият си поиска цялата сума, му се удържат примерно 30% от печалбата и получава останалото. Всеки би предпочел да получи в случая реално 9 от тези 12 милиона и да разполага с тях, както намери за добре, а не да го залъгват с някакви пари, които щял да получи, след като си иде от този свят, още повече че печалбата не можело да се наследява.

4. Разсъждавайки логично, цялата схема на т. нар. „Национална лотария” работи единствено и само в интерес на бизнесмените, които са я създали! За милионите наивници, които всеки ден дават левчетата си да трият билетчета, всичко е само някаква илюзорна надежда. Непрекъснато се рекламират десетки нови и нови игри с обещания за 10 Х 500 хил., безкрайни милиони и пр., а да сте чули да са спечелени, след като било задължително да се обявяват?! С пренебрежимо малки изключения /2 или 3/ ни показват хора, ударили 5, 10, 15, 20 хил. лева, тук-там някой с по-голяма сума. Да са ви показали онзи, който е спечелил обещаваните в една от игрите 50 хил. за 10 или 20 години? Add a comment

Прочети още...

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Производителността в Източна Европа нараства с 80-85%, но заплащането на труда в региона остава 25-30 на сто от това в Германия, заяви Лука Византини, генерален секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите. Премиерът Бойко Борисов отвърна: Успяхме да вдигнем заплатите с близо 12%.

Византини е в София за основаването на Алианс за сближаване на заплатите в Европа.

Защо получаваме източни заплати, а плащаме западни цени

За домакинство в София трябват над 3000 лв. - издръжката на живот се увеличава

Защо ниските заплати са разрушителни за България

Той изтъкна, че България е в дъното на таблицата по отношение на растежа на възнаграждението на труда спрямо ръста на производителността.

И допълни, че сближаването на заплатите е голямо предизвикателство, като подобрението по отношение на минималните заплати, не е достатъчно, за да се преодолеят различията.

Последното десетилетие се е отразило драматично в намаляване на заплатите на цялата територия на ЕС. Спадът в покупателната стойност на нетните възнаграждения, без да се взема в предвид инфлацията, е средно с около 30 на сто, отчете Византини.

В Европа има милиони хора, които работят, но не могат да покриват ежедневните си разходи за живот, каза Византини и добави, че тази ситуация се влошава в България и други страни от Югоизточна Европа.

„Не е вярно, че в България и другите държави от Източна Европа заплатите са по-ниски, защото производителността е по-ниска. Не е вярно и, че заплатите са по-ниски, защото разходите за живот са по-малко”, подчерта Византини.

Той поясни, че цените в Източна и Западна Европа са близки и разходите за живот са сходни.

Според него засилването на неравенството влияе върху устойчивото развитие на държавите в средносрочен и дългосрочен план.

„Средната заплата в България преди облагане с данъци е 542 евро или 10 пъти по-ниска от тази в Дания”, отчете от своя страна президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му, ако се изчистят данъчните различия и се отчитат ценовите, разликата от 10 спада на около три пъти.

Според него са необходими „конкретни политически мерки, а след това и индустриални такива, които могат да доведат до координирани политики както на макроикономическо, така и на ниво пазар на труда и естествено политики по доходите, за да могат всички тези различия да бъдат запълнени”.

Пламен Димитров смята, че в България в момента имаме икономическата възможност до четири години заплащането да стигне до 60% от средноевропейското, претеглено през паритета на покупателна способност. Това според него е психологическата граница, в която българите наистина ще се почувстват граждани на Европа.

Според зам.-социалния министър Зорница Русинова в България възнагражденията са най-ниските в Европа, но трябва да се отчете значителният им ръст през последните години - над 43 на сто на минималната и средно 12 на сто на средната работна заплата.

„Успяхме да вдигнем заплатите с близо 12%. Средната заплата в СОФИЯ до края на мандата ни ще стане 1500 лева

Add a comment
Прочети още...

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

 

„Гражданска отговорност“ с дъх на лобизъм

 

 

В последните седмици, на фона на скандалите в съдебната система и бутафорни бомбени заплахи, тече тиха, но ожесточена битка за най-масовата застраховка в страната - „Гражданска отговорност“. Част от промените в Кодекса за застраховането бяха определени от няколко неправителствени организации като лобистки. Това доведе и до искането за оставка на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн.

Става въпрос за проблемния текст, който изисква задължителното обозначаване на застраховката със стикер, залепен на предното стъкло на автомобила. Това, което събуди недоволство, са освен чисто несъстоятелни в техническо отношение аргументи в полза на стикера, но и съмнения за облагодетелстване на бизнеса с печатането им, който възлиза на около 50-60 млн. лв. годишно.

"Запазването на стикера е лобистки текст. Няма логика да си купиш застраховката онлайн и да чакаш куриер да ти достави стикер. Няма друга логика за запазване на стикера, защото той отдавна е изчерпал своята роля като удостоверителен документ", обясни пред OFFNews Владимир Тодоров, председател Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Add a comment

Прочети още...

Кой е онлайн 

В момента има 342  гости и няма потребители и в сайта

Статистика 

Потребители: Потребители
703
Статии
143
ВАШАТА РЕКЛАМА

Случайни Снимки

Фейзбук приятели 

 

Потребителско меню 

Клипове

Scroll to top